12:20 01 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1402
  Pratite nas

  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Republike Srbije Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

  Ministar Stefanović zahvalio se na stalnoj podršci koju Rusija pruža očuvanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije. On je izrazio i iskrenu zahvalnost za upućenu medicinsku pomoć iz Ruske Federacije radi sprečavanja daljeg širenja i suzbijanja Kovid-19.

  Stefanović je ocenio da će vojnotehnička pomoć Ruske Federacije Vojsci Srbije doprineti jačanju njene operativne sposobnosti i zahvalio se na obuci i školovanju pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u Ruskoj Federaciji.

  Ministar Stefanović je istakao da u narednom periodu strateški cilj Republike Srbije predstavlja modernizacija i opremanje Vojske Srbije.

  Ambasador Bocan-Harčenko poželeo je ministru Stefanoviću uspeh na novoj dužnosti i uručio mu pismo sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaja Patruševa, kojim se zahvaljuje na dosadašnjoj saradnji.

  Bocan-Harčenko takođe je preneo i da će Ruska Federacija nastaviti sa podrškom Republici Srbiji po pitanju Kosova i Metohije i njenog teritorijalnog integriteta.

  Tagovi:
  Rusija, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga