13:42 05 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  42771
  Pratite nas

  Žandarmerija će zbog pojačanog broja i priliva migranata u narednim danima dežurati na teritoriji opštine Šid, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

  On je izjavio da policija svakodnevno brine da građani Šida i svi ostali građani Srbije budu zaštićeni i da njihov svakodnevni život ne trpi zbog posledica migrantske krize.

  „Država radi svoj posao. Zbog pojačanog broja i priliva migranata, koje se sada oseća i na prostoru Šida žandarmerija će u narednim danima dežurati na teritoriji te opštine i voditi računa da se na ulicama ne nalaze oni koji na njima ne treba da budu, posebno da nema nekontrolisanih okupljanja“, rekao je Vulin u Šidu.

  Prema rečima načelnika PU Sremska Mitrovica Dragana Stojanca, na području Šida nalaze se tri prihvatna centra u kojima je 1.860 migranata, od čega je u Šidu 260, Principovcu 600 i u Adaševcima 900 osoba.

  Vulin, koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i predsednikom opštine Šid Zoranom Semenovićem, obišao policijske službenike koji su jutros rano sproveli akciju pronalaska iregularnih migranata, pozvao je građane da veruju svojoj državi i policiji.

  Ministar je pozvao građane i da ne nasedaju na lažne vesti i da ne slušaju nikoga ko ih poziva da se organizuju kako bi sačuvali nešto od nekoga, jer u Srbiji postoje zakoni i niko ne može da uzme pravdu u svoje ruke.

  „Nijedan migrant koji nije u našem sistemu i nema uredne dozvole, ne sme i ne može da se kreće po našim ulicama, posebno ne sme da pravi kampove ili da se zadržava na prostoru gde to nije regulisano i dozvoljeno“, rekao je Vulin.

  Prema njegovim rečima, ti ljudi, zbog krize sa korona virusom, mogu predstavljati i zdravstveni problem i za sebe i za građane Srbije i zbog toga moraju biti u kampovima gde su kontrolisani i gde imaju svu moguću medicinsku pomoć i zaštitu.

  MUP je tu, kako je naglasio, da brine i vodi računa da se svakodnevni život građana normalno odvija.

  Načelnik Stojanac je rekao da svakodnevno preduzima aktivnosti na pronalaženju iregularnih migranata

  On je dodao da se kriminal u migrantskoj populaciji uglavnom odnosi na međusobne sukobe i nisu zabeleženi napadi na građane, prenosi Tanjug.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Žandarmerija, migrantska kriza, Šid, migranti, Aleksandar Vulin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga