00:37 30 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 213
  Pratite nas

  Zasad nećemo zatvarati škole, rekao je ministar prosvete Branko Ružić i dodao da broj obolelih od kovida u Srbiji unosi nemir svima, ali da je najvažnije da se poštuju mere.

  U intervujuu za „Alo“, ministar prosvete je naglasio da škole trenutno nisu ozbiljnije mesto transmisije virusa, pa, dokle god je moguće da se održi redovna nastava i obezbedi se neometan rad, tako će se i činiti.

  Na pitanje šta će biti sa zimskim raspustom, Ružić je rekao da je odgovorna odluka na Kriznom štabu i da će svakako biti doneta u najboljem interesu za sve.

  Ružić je rekao da je nova funkcija za njega izazov, jer "ste u poziciji da lično date barem skroman doprinos u ministarstvu koje je najvažnije za jedno društvo, koje teži i približava se idealu da bude moderno“.

  "Ministarstvo prosvete vodi računa o budućnosti, o narednih 30, 40, 50 godina našeg društva... Politika, politike, političari, sve to je promenljivo, ali prosveta, nauka i tehnološki razvoj jesu konstanta i kičma razvoja i očuvanja vrednosnog sistema svakog društva, pa i našeg,“ rekao je Ružić.

  On je rekao i da SPS sagledava svoju specifičnu težinu nakon 30 godina postojanja, ali takođe i građani kojim im pružaju podršku.

  „Kada radimo dobro za Srbiju, stranka je uvek zadovoljna,“ zaključio je Ružić i dodao da će izbor predsednika stranke Ivice Dačića za predsednika Skupštine svakako pojačati ulogu i značaj parlamentarnog života i u domaćem, ali i u spoljnopolitičkom ambijentu, preneo je Tanjug.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga