10:33 10 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 1751
  Pratite nas

  Bivša pomoćnica okružnog tužioca u Teksasu i advokat Sidni Pauel, koji sada radi za Trampovu kampanju kao istražitelj izborne prevare, kaže da sumnja da je u izbornu prevaru u SAD umešana i Agencija CIA.

  Pauelova je ranije izjavila je da ima dokaze o velikoj zaveri u kojoj su učestvovali američki tehnološki giganti, kompanija za glasanje „Dominion“, vladini zvaničnici i medijski giganti kako bi „ukrali“ izbore od Donalda Trampa.

  Ona je iznela i tvrdnju da su Venecuela i njen pokojni predsednik Ugo Čavez bili umešani u skandal sa biračkim automatima „Dominion“.

  „Još jedna pogodnost za koju je ’Dominion‘ stvoren je ono što bih nazvala izbornim osiguranjem. Zbog toga ga je Hugo Čavez i stvorio. Ali se pitam odakle mu tehnologija, odakle dolazi. Jer mislim da su to ’Hamer‘ i ’Skorkard‘ iz CIA“, rekla je Pauleova „Njuzmaks“ upućujući na navodni superkompjuter u „dubokoj državi“, koji je poznat pod nazivom „Hamer“, i softver pod nazivom „Skorkard”, koji navodno koristi obaveštajna agencija za promenu broja glasova.

  „Pitam se kolika je zapravo uloga Agencije CIA u pokretanju ove vrste programa za početak upotrebe u drugim zemljama“, dodala je ona.

  „Biblijsko“ otkrovenje

  Pauelova je rekla da je Trampov pravni tim u procesu pripreme nove tužbe u vezi sa prevarama u izborima u državi Džordžija, obećavajući da će otkrića biti „biblijske prirode“.

  „Nadamo se da ćemo ga ove nedelje pripremiti za podnošenje i biće biblijsko“, rekla je ona.

  „Džordžija je izuzetno loša. Imamo usitnjene glasačke listiće, bačene u vreće za smeće, lažu ljudi koji rade u centru, zamenjuju se glasovi, pokreću algoritmi. Svaka prevara koju možete da zamislite, desila se u Džordžiji“, ukazuje Pauelova.

  Dominion voting sistems“ ima sedište u Torontu u Kanadi i Denveru u Koloradu, SAD, a svoje proizvode prodaje uglavnom u te dve zemlje, kao i u Srbiji. Prošle nedelje kompanija je izdala saopštenje u kojem je „kategorično“ negirala da je bilo „prebacivanja glasova“ ili „softverskih problema“.

  Pročitajte i:

  Tagovi:
  prevara, CIA, izbori u Americi
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga