22:22 23 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1558
  Pratite nas

  Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je da je isticanje zastavice Albanije u srpskom parlamentu namerna provokacija poslanika Šaipa Kamberija sa ciljem da bude primećen u javnosti. Dačić taj akt vidi kao uvertiru za Dan albanske zastave.

  „Meni je drago što je Kamberi stavio i zastavu Srbije, jer to retko čini. Ali, ovo je na neki način uvertira za Dan albanske zastave koju će svi da ističu, od Severne Makedonije do Crne Gore“, rekao je Dačić.

  On je za TV Prva naveo da je u sadašnjem sazivu Skupštine malo opozicionih poslanika i da je Kamberi na neki način vođa opozicije u parlamentu što, kako kaže, koristi tako da svaki njegov akt bude relativno provokativan da bi bio zabeležen u javnosti.

  Dačić je kazao da se do sada trudio da bude tolerantan i efikasan u vođenju skupštinskih sednica i da do juče nije izrekao nijednu opomenu, ali smatra da je poslanik iz Bujanovca ovog puta preterao.

  „Nemam toleranciju kada se krši poslovnik i osnovni red u parlamentu u kojem nije dozvoljeno da se iznose partijske zastave i zastave stranih država“, naglasio je Dačić.

  Kako je rekao, sasvim je drugo pitanje zakonska regulativa koja propisuje koje zastave mogu da koriste nacionalne manjine.

  „Ako neko ima problem sa tim, neka traži izmene tih zakona, a ne da ovako provocira“, rekao je Dačić, preneo je Tanjug.

  Podsetimo, poslanik Šaip Kamberi zatražio je u četvrtak izmene Zakona o pravima i slobodama nacionalnih manjina i tom prilikom postavio zastavicu Albanije na poslaničku klupu ispred sebe, ali je na insistiranje predsednika parlamenta morao je da je ukloni.

  Inače, Dan albanske zastave se obeležava 28. novembra.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  albanska zastava, Šaip Kamberi, Ivica Dačić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga