16:43 16 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  11713
  Pratite nas

  Novi vršilac dužnosti Uprave Ministarstva spoljnih poslova za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, francuski humanista Arno Gujon izjavio je danas da mu je čast što je imenovan na tu funkciju i istakao da će sada moći da radi uz državu Srbiju, u državi Srbiji, za Srbe, ne samo na Kosovu i Metohiji već i u regionu i dijaspori.

  "Čast mi je što su me ministar spoljnih poslova Selaković i predsednik Vučić imenovali na ovu dužnost. Jedan takav poziv uvek je iznenađenje, a u mom slučaju veliko priznanje", rekao je Gujon za javni servis.

  Najavio je da će se za početak, zbog ograničenja putovanja zbog pandemije korona virusa, usredsrediti na region, ističući da u mnogim zemljama regiona naredne godine sledi popis stanovništva, što je veoma važno za položaj Srba.

  "To je važno za opstanak Srba u zemljama okruženja i očuvanje njihovog identiteta, kulture, jezika, kao i za i unapređenje njihovog položaja. Treba da pratimo slučajeve diskriminacije. Biti Srbin bilo gde u svetu, a pogotovo na Balkanu, gde su Srbi konstitutivni narod, treba da bude ponos, a ne da se neko stidi svog porekla", istakao je Gujon.

  Dodao je da je ponosan što su njegove ćerke i Francuskinje i Srpkinje.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga