21:06 25 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  11625
  Pratite nas

  Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izrazio je danas u Nišu zadovoljstvo što se, kaže, stabilno realizuju planovi i ugovori između Rusije i Srbije i dodao da će dve zemlje nastaviti saradnju u vojnoj i vojno-tehničkoj sferi.

  "Uvek smo prezadovoljni kada su naša saradnja i plodovi naše saradnje vidljivi kao što su danas", rekao je Bocan-Harčenko, nakon predstavljanja novog tenka srpske armije T-72 MS, koje je Rusija donirala Srbiji.

  On je rekao da je Rusija zadovoljna što se uzastopno, stabilno realizuju planovi i ugovori između predsednika Srbije i Rusije, u svim oblastima, kao i u ovom koji se odnosi na dalje jačanje vojne sposobnosti Srbije.

  "Neutralni vojni status najviše je cenjen kada može sam sebe da štiti", poručio je Bocan-Harčenko.

  Kako je rekao, ovo nije kraj saradnje, već početak nove faze u vojnoj i vojno-tehničkoj sferi Srbije i Rusije.

  "Rusija će rado nastaviti isporuke i oklopnih vozila i drugih vrsta naoružanja da Srbija učvršćuje suverenitet, neutralni status i nezavisnost, neotuđivi deo svakog suvereniteta što mi poštujemo", rekao je Bocan-Harčenko.

  Primetio je da je danas na prikazu u Nišu mogao da se vidi i srpski proizvod, samohodna haubica "Nora", koja je, kako je istakao, vrhunski atriljerijski sistem, na veoma visokom tehnološkom nivou, preneo je Tanjug.

  "Zadovoljni smo da Srbija, uz razvoj vojno-tehničke saradnje sa Rusijom, na najbolji mogući način razvija svoju industriju, privredu i vojno-tehničku proizvodnju", rekao je Bocan-Harčenko.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga