14:23 18 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 724
  Pratite nas

  Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da ga najmanje brine šta će da kaže EU, a najviše šta će da kažu građani Srbije kada je reč o odnosu prema migrantima i istakao da se Srbija prema migrantima ponaša dostojanstveno i poštuje njihova prava.

   

  Komentarišući za TV Prva to što je u opštinama Vršac i Novi Knežavac pronađeno 450 migranata, kao i to što su pojedini mediji njegovu izjavu da će oni koji napuste prihvatne centre naići na odgovor MUP-a protumačili kao otvoreno protivljenje migrantima, Vulin je rekao da je reč o poštovanju zakona.

  "Ako kažem da će svako ko nekom ukrade kola naići na odgovor MUP-a, je l' ja onda pretim lopovima? To je samo zakon, morate da poštujete zakon", poručio je ministar.

  Upitan kako voditi računa o onome što će EU da kaže, ali i bezbednosti građana, Vulin je naglasio da ga najmanje brine šta će da kaže EU, a najviše šta će da kažu građani Srbije.

  "Za razliku od većine zemalja EU Srbija je pokazala da je organizovana i humana kada su migranti u pitanju", rekao je Vulin, podsetivši da je od 2015. godine, kada je počela migrantska kriza, kroz Srbiju prošlo na najmanje milion ljudi, a nije zabeležen nijedan incident.

  Vulin je rekao da se Srbija prema migrantima ponašala i ponaša dostojanstveno i poštuje njihova prava, ali je naglasio da oni ne mogu u vreme pandemije da napuštaju kampove jer predstavljaju pretnju i po sebe i po druge.

  "U ovoj zemlji se zna šta je zakon i ko ga sprovodi. Vladavina prava nije pretnja", poručio je Vulin.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Srbija, EU, migranti
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga