10:22 11 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 047
  Pratite nas

  Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da bi Kosovo trebalo da izvrši potpunu reorganizaciju kako bi napravilo plan za napredak u dijalogu Beograda i Prištine, prenosi Koha.

  "Moramo da napravimo sopstvenu računicu, koja je naša strategija i kako možemo postići uspeh za Kosovo. U ovoj strategiji mislim da će reorganizacija celokupnog kosovskog angažmana u dijalogu značiti pauzu u dijalogu na nekoliko dana“, rekao je Haradinaj, prenosi Kosovo onlajn.

  On je rekao da svi kosovski politički akteri, uključujući opoziciju, moraju da izgrade jedinstven stav prema mnogim pitanjima.

  "Zainteresovan sam za dijalog Kosova i Srbije, mislim da je to neophodno, vitalno. Zainteresovan sam za postizanje sporazuma o uzajamnom priznavanju unutar postojećih granica, koji je pravno obavezujući. Mislim da je to ostvarivo. Možda u sledećoj fazi ovo neće biti u celini finalizovano, jer će Srbija pokušati da dobije vreme do trenutka članstva u Evropi. Srbija cilja EU, Kosovo pored EU cilja NATO“, dodao je Haradinaj.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga