10:20 21 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1030
  Pratite nas

  Srpska lista je deo vladajuće koalicije i doprinosi radu Vlade Kosova i premijer Avdulah Hoti ima redovnu komunikaciju sa svim koalicionim partnerima, dok svakodnevno komunicira sa ministrima i potpredsednicima vlade, rekla je za Gazetu Ekpres portparol vlade Antigona Badžaku.

  List Gazeta Ekspres piše da je Srpska lista najproblematičniji entitet vladajuće koalicije koju predvodi Avdulah Hoti.

  S druge strane, iz kabineta premijera se navodi da ovaj politički entitet doprinosi radu Vlade Kosova.

  “Svesni smo da postoje neka nezadovoljstva sa Srpske liste koja se preispituju i verujemo da ćemo vrlo brzo postići dogovor“, rekla je portparol vlade Antigona Badžaku, prenosi Kosovo onlajn.

  Iz DSK poručuju da je još uvek rano govoriti o Srpskoj listi, jer nema merenja učinka.

  Prema zameniku predsednika Ljutfiju Haziriju, samo je premijer Avdulah Hoti taj koji u ime DSK može da oceni rad ovog političkog entiteta.

  “Još uvek nismo izvršili nikakva merenja performansi. Samo premijer u ime DSK je taj koji može da proceni i može da meri učinak političkih partija, uključujući Srpsku listu“, izjavio je zamenik predsednika DSK za Gazetu Ekspres.

  Ponašanje Srpske liste u vladi i Skupštini Kosova, prema rečima člana Alijanse za budućnost Kosova Rasima Selmanaja nije ništa novo. Rekao je Ekpresu da je ovaj politički subjekt na isti način postupao i u drugim mandatima.

  „Srpska lista se uvek ponašala ovako i to nije pitanje samo u ovom mandatu već i u drugim mandatima. Srpska lista je dužna da učestvuje u Skupštini jer je to njen mandat. Takođe bi trebalo da učestvuje u glasanju za zakone koji su u interesu građana, odnosno obaveza koju imaju sve poslaničke grupe “, rekao je Rasim Seljamanaj .

  Socijaldemokratska inicijativa procenjuje da Srpska lista još uvek nije uklonila dominaciju iz Beograda i kao takva nikada nije donosila stabilnost vlasti, izjavio je juče na T7, zvaničnik NISMA Bekim Brestovci.

  "Naravno, poslanici Srpske liste nikada nisu stvarali stabilnost u vladi. Međutim, svedoci smo da su naše vlade često dovedene u takvu situaciju kada moraju da imaju 61 poslaničkih glasova u Skupštini, uključujući i Srpsku listu. Ova stranka nije uklonila dominantan uticaj Beograda, već nastavlja da održava takav odnos kakav je imala i do sada. Mislim da će ova stranka i dalje biti zainteresovana ne za stabilnost Kosova, već za nestabilnost Kosova, stoga njeno trenutno ponašanje nije nešto što bi trebalo da nas iznenadi“, rekao je Brestovci.
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga