09:45 17 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  14413
  Pratite nas

  Sednica SO Nova Varoš na kojoj je trebalo da bude usvojen budžet za sledeću godinu prekinuta je jer su odbornici opozicione grupe građana „Opstanak — zato što može bolje“, sa Dimitrijem Paunovićem na čelu, bili nezadovoljni odlukom predsednika Skupštine da ne prihvati njihove predloge za dopunu dnevnog reda.

  Oni su najpre izašli i blokirali govornicu, a zatim pobacali stolove za kojim sede predsedavajući, njegov zamenik i sekretar skupštine.

  Sednica je prekinuta, a predsednik SO Branko Popović je nakon incidenta pozvao policiju.

  „Nedopustivo je ponašanje dela opozicije, ali ja obećavam građanima da će se u našem lokalnom parlamentu raditi u skladu sa zakonom i Ustavom ove države kao i sa Poslovnikom o radu skupštine“, kazao je Popović.

  Sa druge strane, Paunović tvrdi da je ovakav postupak bio iznuđen i da je u opštini Nova Varoš došlo do uzurpacije demokratije.

  „Oni su nas toliko iziritirali da mi nismo imali drugog izbora, to što smo pobacali stolove i stolice to je jedan način, a ako treba bacićemo ih ponovo jer mi se moramo izboriti za glas naroda u ovoj skupštini“, kazao je Paunović, preneo je „Blic“.

  Tagovi:
  incident, opština, sednica, Nova Varoš
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga