22:13 15 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  221881
  Pratite nas

  Najvažniji interes Srbije u predstojećoj godini je očuvanje mira i stabilnosti, drugi najvažniji cilj je briga o zdravlju građana i pobeda nad korona virusom, a treći - dalje poboljšanje životnog standarda, istakao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

  „Ono što je prioritetni interes Srbije u predstojećoj godini je da, uprkos teškim i složenim, i međunarodnim i regionalnim prilikama, sačuvamo u potpunosti mir i stabilnost u regionu i našoj zemlji, uz očuvanje vitalnih nacionalnih i državnih interesa“, rekao je Vučić na novogodišnjoj pres konferenciji.

  Predsednik je istakao da, imajući u vidu značajno promenjene spoljnopolitičke okolnosti, kao i donekle promenjene regionale odnose, ostvarenje tog zadatka neće biti jednostavno, ali da je zajedničkim radom predsednika i vlade moguće ostvariti najbolj rezultate, sigurnost i izvesnu budućnost za građane.

  Vučić je istakao da je drugi najvažniji cilj briga o zdravlju građana, kao i kako pobediti korona virus i unaprediti zdravstveni sistem.

  Treć i važan cilj je dalje poboljšanje živnotnog standarda građana, kroz povećanje plata, penzija i drugih primanja, kao i kroz povećanje ulaganja u čistiji vazduh, do boljlih puteva, pruga, izgradnje sekundarne mreže gasovoda, ulaganja u energetsku efikasnoist, u snažniju vojsku i policiju..

  „Naši planovi su veliki i ambiciozni“, konstatovao je Vučić.

  Očekujem i ruske vakcine pre kraja godine  

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da pre kraja godine stignu i prve količine vakcine iz Rusije.

  „Ali to ništa ne znači dok ne dobiju dozvolu Agencije za lekove Srbije. Očekujemo i dodatne količine vakcina iz drugih zemalja, pregovaramo i sa zapadnim proizvođačima, kao i kineskim i nadamo se da će i oni regustrovati svoju vakcinu Sinovak", naveo je Vučić.

  On je naveo da bi  tokom janara trebalo u Srbiju da stigne još 76.000 ili 77.000 Fajzerovih vakcina i najavio da bi u januaru trebalo da bude vakcinisan najveći deo zdravstvenih radnika u kovid sistemu.

   

  Tagovi:
  konferencija, Vučić Aleksandar
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga