12:11 25 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  318020
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Beograd očekivao da Crna Gora promeni odluku o proterivanju srpskog ambasadora u Podgorici Vladimira Božovića i da će još sačekati da vidi kakva će odluka da bude.

  Mnogi su, kaže, očekivali da će Crna Gora, posle promena u vladi, promeniti i svoju odluku u odnosu prema nezavisnosti Kosova i Prištini, ali on nije.

  "To je za mene u skladu sa očekivanjima", rekao je Vučić.

  On je naveo da će Beograd gledati da gradi prijateljske i bratske odnose sa svim građanima Crne Gore, svakom vladom u toj zemlji, poštujući interse naše zemlje i naroda.

  Vučić je rekao da se Beograd ne meša u unutrašnje stvari drugih zemalja, da poštuje nezavisnost i suverenitet Crne Gore i da se ne meša u rad njihove vlade i da se Srbije tiče samo odnos Crne Gore prema Srbiji i srpskom narodu.

  "Nagledah se ja po celom regionu, a i u Srbiji, mnogo junaka sa junačkim pričama o Kosovu, a na kraju od tog jednog izdajnika kakav je Aleksandar Vučić ostade jedini koji ne priznaje nezavisnost Kosova. Ali to je očekivano i normalno, očekuje se od predsednika Srbije", rekao je Vučić.

  Tagovi:
  ambasador, Vučić, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga