20:30 10 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  21554
  Pratite nas

  Povodom jučerašnje video objave Audio-video službe Evropske komisije u kojoj je Vljosa Osmani potpisana kao vršlac dužnosti predsednika ”Republike Kosovo” u EK kažu da je greška ispravljena i sporni tvit obrisan, a kada je reč o statusu Kosova navode da je pozicija EU dobro poznata i ostaje nepromenjena.

  "Pozicija EU kada je reč o statusu Kosova je dobro poznata i ostaje nepromenjena", navodi se u saopštenju koje je portaprolka EK Ana Pisonero, dostavila Tanjugu.

  Sinoć je na Tviteru objavljena fotografija komesara za proširenje Olivera Varheljija sa Vjosom Osmani na kojoj je stajao sporni potpis, na šta je regovao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković, zatraživši od Evropske komisije da odgovori "kada je to EU zvanično priznala Kosovo" i da li je dijalog Beograda i Prištine tako postao "suvišan".

  Zahtev da se zvanično odredi povodom statusa Kosova i najave jedne od njenih službi Evropskoj komisiji je uputio i Tanjug.

  Objava je uklonjena i umesto nje je, uz istu fotografiju, Vjosa Osmani, titulisana kao "v. d. predsednica Kosova", uz fusnotu pored reči Kosovo.

  Tagovi:
  Kosovo i Metohija, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Evropska komisija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga