11:39 04 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  2380
  Pratite nas

  Skupština Srbije potvrdila je više međunarodnih sporazuma, među kojima je i onaj sa Rusijom o saradnji u borbi protiv terorizma.

  Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je ranije da taj sporazum jača i unapređuje saradnju u oblasti borbe protiv terorizma, i to na sveobuhvatan način putem razmene informacija o terorističkim grupama, njihovim vođama i članovima, o njihovim finansijskim sredstvima i načinima njihovog finansiranja.

  Kako je rekao, sve su to informacije koje svakoj bezbednosnoj službi znače mnogo.

  „Terorizam je univerzalno zlo kome se možemo suprotstaviti samo tako što stavljamo Srbiju na mapu sveta i imamo što veći broj potpisanih sporazuma“, rekao je Vulin tokom rasprave.

  Poslanici su izglasali i Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Luksemburga o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka, Zakon o potvrđivanju Sporazuma o prenosu nadležnosti za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju između Saveta ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Srbije i Vlade Crne Gore, kao i Zakon o potvrđivanju Izmene Međunarodne konvencije o harmonizovanom sistemu naziva i šifarskih oznaka robe.

  Usvojen je i Zakon o potvrđivanju Drugog dodatnog protokola Svetske poštanske konvencije, kao i Zakon o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Srbije i Vlade Irana u oblasti zaštite bilja i biljnog karantin, preneo je Tanjug.

  Tagovi:
  saradnja, borba protiv terorizma, sporazum, Rusija, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga