20:29 17 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 136
  Pratite nas

  Na zidu porodične kuće familije Krstović u Goraždevcu jutros je osvanuo ispisan grafit s porukom „UČK – Kosovo“, saopštila je Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

  Ovakva poruka koja direktno slavi terorističku organizaciju OVK, čijim se čelnicima sudi zbog monstruoznih zločina nad Srbima i nealbancima, izazvala je ogromnu uznemirenost petočlane porodice Krstović, ali i ostalog srpskog stanovništva u ovoj opštini.

  „Na dan kada na Kosovu i Metohiji počinje predizborna kampanja, sada nema dileme da će ona biti usmerena na zastrašivanje preostalih Srba i antisrpskoj platformi“, navodi Kancelarija.

  O tome svedoči i sinoćni incident u Lapljem Selu kada je iz vatrenog oružja od strane Albanca ranjen i Boban Ristić, kaže se u u saopštenju i postavlja pitanje: Da li ovakvi primeri pokazuju da je na Kosovu i Metohiji otvorena sezona lova na Srbe?

  Na zidu porodične kuće familije Krstović u Goraždevcu grafit s porukom „OVK – Kosovo“
  Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije
  Na zidu porodične kuće familije Krstović u Goraždevcu grafit s porukom „OVK – Kosovo“

  Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva od međunarodnih predstavnika na terenu da pojačaju svoje prisustvo u srpskim sredinama i osiguraju mir i bezbednost za Srbe i druge nealbanske zajednice.

  Ovakvim akcijama šalje se jasna i nedvosmislena poruka da Srbi na Kosovu i Metohiji nisu dobrodošli, a po pravilu, vinovnici ovakvih incidenata ostaju bez ikakve sankcije, podseća Kancelarija.

  „Molimo i Srbe na Kosovu i Metohiji da ostanu mirni i jedinstveni i ne nasedaju na provokacije, jer cilj ovakvih akcija i jeste da se isprovocira neodmerena reakcija srpske strane“, zaključuje kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  Tagovi:
  OVK, Goraždevac, Kosovo i Metohija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga