00:02 09 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  125510
  Pratite nas

  Predsednik Aleksandar Vučić istakao je, u intervjuu kineskoj medijskog grupi (CMG), opisujući odnos Srbije i Kine - da je prijatelj u nevolji pravi prijatelj i zahvalio za svu podršku i pomoć koju je Kina pružila Srbiji.

  Vučić je, uoči današnjeg Samita Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, kazao da je veoma zainteresovan da čuje govor kineskog predsednika Si Đinpinga, njegova viđenja o globalnog budućnosti i saradnji Kine sa svim zemljama, te da čuje kineske planove.

  Ukazujući na značaj inicijative "Pojas i put", rekao je da je ona olakšala saradnju Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, i izrazio nadu u dalje jačanje ekonomskih veza Kine i udrživanju u borbi protiv Kovid-19.

  Predsednik je zahvalio na velikoj podršci i pomoći Kine Srbiji.

  "Veoma smo zahvalni i to ne krijemo. Čekamo robu, nije bitno da li su to respiratori ili vakcine. I rekao bih veliko hvala našim kineskim prijateljima", naglasio je on.

  Srbija je u januaru dobila milion vakcina iz Kine, a zahvaljujući tim vakcinama istakao je Vučić - Srbija je sada vodeća u vakcinaciji u Evropi.

  On je pohvalio je Kinu za ispunjenje obećanja da će vakcine učiniti globalnim javnim dobrima kad budu dostupne, sa većom pristupašnošću i dostupnošću zemljama u razvoju.

  Tagovi:
  koronavirus, Kina, Vučić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga