08:48 24 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  11177
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Češke Andrejem Babišom, sa kojim je razgovarao o situaciji vezanoj za borbu protiv pandemije kovida 19, bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije, kao i o regionalnoj situaciji.

  Predsednik je zahvalio Babišu na poseti i posebno istakao podršku naše zemlje Češkoj u borbi protiv korona virusa.

  „Izražavamo podršku i iskrenu nadu da će Češka uspeti da savlada zdravstveni izazov prouzrokovan pandemijom zarazne bolesti kovid 19 i da će se izboriti sa svim posledicama ove bolesti. Verujem da će se Češka, kao i svet uopšte, uskoro vratiti u normalne životne i ekonomske tokove“, rekao je Vučić i dodao da očekuje da će u narednom periodu prioriteti EU biti usmereni ka ekonomskom oporavku, kao i da će velika pažnja biti posvećena aktivnostima u domenu zdravstvene zaštite.

  Vučić je takođe izrazio očekivanje da će EU, uprkos izazovima sa kojima se svi suočavamo, nastaviti sa aktivnim sprovođenjem politike proširenja i da ćemo dobiti potvrdu da postoji čvrsto opredeljenje EU za nastavak i produbljivanje saradnje sa našim regionom.

  „Visoko uvažavamo kontinuiranu podršku Češke ubrzanju procesa evropskih integracija Republike Srbije, kako bilateralno, tako i u okviru V4 i očekujemo da Češka nastavi da u okviru EU utiče da se naši reformski napori adekvatno valorizuju“, ponovio je predsednik i dodao da je punopravno članstvo u EU strateški spoljno-politički cilj naše zemlje, prenosi Tanjug.

  Tagovi:
  Aleksandar Vučić, Andrej Babiš
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga