12:55 07 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  21955
  Pratite nas

  Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom i zamolio ga da predsedniku Vladimiru Putinu prenese zahvalnost za čestitku koju mu je uputio povodom Dana državnosti.

  Predsednik Vučić je rekao da Srbija i Rusija imaju čvrste prijateljske odnose, koji se dokazuju u različitim izazovima, pa i sada, u vreme pandemije kovida-19, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

  Zato je, navodi se, zamolio ambasadora Bocan-Harčenka da predsedniku Putinu prenese zahvalnost za isporuke vakcine "sputnjik ve", jer su, ističe, doprinele tome da Srbija prednjači u vakcinaciji i pružanju stanovništvu pouzdane odbrane od koronavirusa.

  Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su, s tim u vezi, razgovarali o mogućnosti da Srbija, uz pomoć stručnjaka iz Rusije i na osnovu ruske tehnologije, samostalno proizvodi vakcine.

  Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su, uoči posete potpredsednika Vlade Ruske Federacije i kopredsedavajućeg Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Jurija Borisova, konstatovali da se realizacija zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata dobro sprovodi.

  Izgradnja deonice pruge od Stare Pazove do Novog Sada koju gradimo sa ruskim RŽD, ide planiranom dinamikom i završetak radova se očekuje krajem ove godine, kako je predsednik Vučić i obećao, ukazuje se u saopštenju.

  Oni su u isto vreme razgovarali o konkretnim predlozima za buduću saradnju.

  Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o regionalnoj situaciji.

  Tagovi:
  Putin, Vučić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga