14:06 23 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  23573
  Pratite nas

  U posetu Srbiji na Dan državnosti, u ponedeljak, 15. februara, stiže potpredsednik ruske vlade i jedan od najbližih saradnika predsednika Rusije Vladimira Putina Jurij Borisov, saznaje Sputnjik.

  Ministar za inovacije u Vladi Srbije Nenad Popović ranije je izjavio da dolazak Borisova predstavlja jasnu Putinovu poruku kakav je njegov odnos prema Srbiji.

  „Predsednik Rusije je rešio da Srbiji za ovaj praznik pošalje veoma jasnu poruku da je on uz nju, da je Rusija uz srpski narod i jednog od svojih najbližih saradnika, potpredsednik vlade Jurija Borisova, odredio je da dođe u Srbiju za Dan državnosti“, rekao je Popović.

  Dodao je da kada strani državnici dolaze na državni praznik druge zemlje u posetu, to je velika čast i iskazivanje posebnog poštovanja.

  Popović je istakao da je Borisov odgovoran za dva najvažnija sektora – cela ruska privreda i vojna industrija su pod njegovom ingerencijom, kao i proizvodnja vakcina.

  „Srbija ima odličnu saradnju u vojnoj industriji s Rusijom i njegov dolazak predstavlja jasnu poruku Vladimira Putina kakav je njegov odnos prema Srbiji, ali i odnos poštovanja prema predsedniku Aleksandru Vučiću“, rekao je Popović.

  Borisov i Popović su kopredsednici Međuvladinog komiteta Rusije i Srbije, koji će se sastati tokom posete ruskog zvaničnika.

  Tagovi:
  Dan državnosti, Srbija, Jurij Borisov
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga