16:19 02 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 5729
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ima informaciju da Albanci pokušavaju da u konferenciju ustavnih sudova učlane Kosovo.

  Ako je to istina znači da ne poštuju ni jednu normu sporazuma. Molim ih da poštuju sporazume, ako to ne žele, odgovorićemo kao odgovorna država, reko je Vučić gostujući u emisiji „Hit tvit“ na Pinku.

  Kaže da je dobio informaciju da Albanci pokušavaju da u Konferenciju ustavnih sudova učlane Kosovo kao međunarodnu instituciju.

  „To ćemo da pratimo i ako je to zaista istina i ako se pokaže do kraja februara i do početka marta da je to istina, to onda znači da oni više ne poštuju nijednu normu vašingtonskog sporazuma. Nema problema, ali mi ćemo biti primorani da na to odgovorimo. A odgovor im se neće dopasti, biće diplomatski i ozbiljan i odgovoran“, poručio je Vučić.

  Ne verujem da će se radovati novim povlačenjima priznanja, a ja sada mogu da im kažem da će ih biti, poručio je Vučić i zamolio ih još jednom da se urazume i da poštuju sporazume koje su potpisali, naglasio je predsednik.

  „Ako to ne žele da poštuju, odgovorićemo onako kako to ozbiljna i odgovorna država čini“, poručio je Vučić.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga