05:16 13 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 9282
  Pratite nas

  Crnogorska policija će ispitati ko je i zbog čega sa naloga „Legion časti“ pre dve noći objavio na Jutjubu snimak i optužio više crnogorskih građana, Vojsku Srbije i Bezbednosno-informativnu agenciju (BIA) da su navodno dva puta okupirali Cetinjski manastir i spremali masakr, pišu podgoričke „Vijesti“.

  U saradnji sa tužilaštvom, crnogorska policija će ispitati i da li objavljenim snimkom neko raspiruje nacionalnu mržnju.

  Iz Uprave policije „Vijestima“ su odgovorili da ne raspolažu saznanjima da su lica sa navedenog snimka naoružana boravila u Cetinjskom manastiru, kako to tvrde autori video-materijala.

  „Uprava policije će u saradnji sa tužilaštvom preduzeti dalje mere i radnje u cilj eventualne identifikacije lica koja su objavila video-snimak“, navedeno je iz crnogorske policije.

  Fotografija snajperiste uvodni je kadar snimka naslovljenog „Šta se to dešava u Crnoj Gori, ostao sam bez teksta“, a nakon toga na njoj se pojavljuje natpis „Crnogorske patriote objavljuju“.

  „Ovo su crnogorski izdajnici predvođeni agentom srbijanske agencije BIA, koji su bili spremni da naprave masakr pred Cetinjski manastir“, piše na snimku. 

  Nakon toga objavljena je fotografija i ime i prezime navodnog agenta BIA, za koga se kaže da je kriminalac, bezbednosno interesantno lice... Navode da je tokom 2020. godine hapšen ispred Cetinjskog manastira sa Nikšićanima, pretečama crnogorskog ogranka Tvrdoš.

  Autor snimka tvrdi da je po nalogu BIA, 3. septembra 2020. godine organizovana teroristička grupa, spremna da zapuca, ušla u Cetinjski manastir dan pre okupljanja crnogorskih patriota.

  „Ovi izdajnici i teroristi bili su do zuba naoružani dugim cevima i ručnim granatama, a zaposeli su Cetinjski manastir uz punu saglasnost Srpske pravoslavne crkve... Za vreme njihove okupacije Cetinjskog manastira, dva helikoptera Vojske Srbije, namenjena za njihovo izvlačenje u slučaju oružanog sukoba, dežurala su pokraj crnogorsko-bosanske granice, na obali reke Drine...“, navodi se u snimku.

  Autor snimka dodaje i da su „teroristi“ istu stvar ponovili i za Božić 2021.

  Objavljene su i fotografije desetak Nikšićana, Budvana i Cetinjana, koje optužuju da bi za pare uradili sve, pa i pucali na svoj narod, tj. svakog Crnogorca i Crnogorku koji bi pokušali da uđu u Cetinjski manastir.

  Njihove fotografije i imena objavljene su nakon natpisa: „Evo i nekih izdajnika spremnih da pucaju na svoj narod“. 

  Na kraju snimka, autor se zahvaljuje savesnom sveštenom licu koje je omogućilo uvid u spisak lica koja su navodno okupirala Cetinjski manastir, kao i fotografisanje njihovih ličnih dokumenata.

  Iz crnogorske Uprave policije su kazali da su više puta kontrolisali osobe koje se pominju na tom montiranom video-materijalu.

  „Lica sa navedenog montiranog video-materijala su poznata policiji i više puta su kontrolisani od strane pripadnika policije, ali kod njih nije pronađeno ništa interesantno za službu“, navela je policija.
  Tagovi:
  Jutjub, BIA, Cetinje, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga