17:04 20 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  828315
  Pratite nas

  Trejler federalne Fejs TV u kome se bombastično najavljuje intervju novinara Senada Hadžifejzovića sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Sarajevu nakon što je BiH donirao 5.000 vakcina, prenose gotovo svi mediji u regionu.

  Integralni intervju sa Vučićem kako se najavljuje biće emitovan u petak, a u pažljivo montiranom trejleru Hadžifejzović se dobro potrudio da u najavi budu istaknuta njegova provokativna pitanja, pre svega pitanje predsedniku Srbije: „Jeste li pucali na Sarajevo?”, prenosi Politika.

  Na to se u montiranom prilogu nadovezuje Vučićevo :"Tačka...”, odnosno tri puta i pitanje „jeste li pucali” i montirani odgovor „tačka” .

  Nejasno je na šta Vučić odgovara, kako što nije jasno ni na koja pitanja se odnose isečeni delovi njegovih odgovora, s očiglednim ciljem da se zaintrigiraju gledaoci. 

  Sve su to primetili i mediji u regionu koji uz to pitanje o pucanju na Sarajevo povezuju sa novinarskom hrabrošću koja se pripisuje Hadžifejzoviću.

  U trejleru je objavljen i deo razgovora u kome predsednik Vučić Hadžifejzoviću obećava intervju uživo iz Beograda do 15. aprila, što se najavljuje kao istorijski.

  Inače, Hadžifejzović je jedan od osnivača federalne Fejs TV, koji svojim načinom razgovora skreće pažnju.

  Hadžifejzović je rođen u Srbiji, u Sjenici 1962., a njegov prvi novinarski tekst je objavljen u beogradskoj Borbi, prenosi Tanjug. Studirao je žurnalistiku u Beogradu, a diplomirao u Sarajevu.

  Tagovi:
  BiH, Aleksandar Vučić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga