11:01 22 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  2354
  Pratite nas

  Na današnji dan pre 15 godina, u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala, preminuo je nekadašnji predsednik Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodan Milošević. U Požarevcu, gde je sahranjen, održan je pomen.

  Vence i cveće na grob nekadašnjeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije, Slobodana Miloševića, u dvorištu njegove porodične kuće u Požarevcu, prva je položila delegacija Pokreta Socijalista koju je predvodio Aleksandar Vulin.

  Poštu su svom prvom predsedniku odali i predstavnici Socijalističke partije Srbije.

  „Ovde smo pred njegovim spomenikom, ali njegovi pravi spomenici su Dejtonski sporazum i Rezolucija 1244, koji su, evo toliko godina kasnije, temelji na kojima srpski narod i srpska država Republika Srbija brani svoja istorijska prava“, navodi potpredsednik SPS Nikola Šainović.

  Osim delegacija političkih stranaka i udruženja, pomenu Slobodanu Miloševiću prisustvovali su i građani, ali u znatno manjem broju nego prethodnih godina.

  Slobodan Milošević je umro od infarkta, tokom procesa suđenja za ratne zločine na Kosovu i Metohiji, u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

  Bio je lider Socijalističke partije Srbije, dva puta predsednik Srbije, i predsednik SR Jugoslavije, prenosi RTS.

  Tagovi:
  Slobodan Milošević, pomen
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga