20:36 22 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 91
  Pratite nas

  U nedelju će biti pojačano prisustvo policije u Nikšiću, a ako bude potrebe na raspolaganju je i podrška iz ostalih crnogorskih gradova, saopšteno je podgoričkim “Vijestima” iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.. Operativni tim za kontrolu izbora u Nikšiću locirao je potencijalne probleme do kojih bi moglo doći na dan izbora, dodaje se.

  Koordinator Operativnog tima za kontrolu izbora u Nikšiću Rade Milošević saopštio je u utorak da je bezbednosna situacija uoči lokalnih izbora umerena ka visokom riziku i da će policija i nadležni državni organi oštro reagovati na bilo kakve pokušaje izazivanja nemira.

  “Operativni tim za kontrolu izbora u Nikšiću locirao je potencijalne probleme do kojih bi moglo doći u nedelju, na dan izbora. Analizirali smo stanje i sačinili set mera kako bi policija, u slučaju potrebe, mogla adekvatno delovati, ako dođe do ugrožavanja javnog reda i mira i samog izbornog procesa. Tokom izbornog dana, policija će operativno sprovoditi sve mere,” navodi se u odgovoru MUP-a na pitanje kakav je plan za izborni dan u Nikšiću kako bi se predupredilo kršenje mera, tenzije i incidenti.

  Dodaje se da će Operativni tim pratiti da li je sve u skladu sa zakonom i reagovati u vezi sa tim.

  “Operativni tim još jednom apeluje na sve građane Nikšića da se uzdrže od slavlja i da ostanu kod kuće, kako bismo doprineli i na taj način popravljanju, trenutno narušene, epidemiološke situacije u tom gradu”, prenosi MUP.

  Na pitanje da li službenici Uprave policije imaju ovlašćenja u Nikšiću da podnose prijave protiv partija i funkcionera za kršenje mera, iz MUP-a odgovaraju potvrdno. 

  Tokom kampanje za lokalne izbore, koja se završava večeras jer počinje izborna tišina, pored oštrih političkih poruka bilo je i više inicidenata koji su se vezivali za predizbornu situaciju, pišu "Vijesti".

  Glavni policijski inspektor u Odeljenju unutrašnje kontrole crnogorskog MUP-a Aleksandar Novović, kazao je na konferenciji u utorak da je policija u svim slučajevima preduzela sve u skladu sa zakonom, da nije bilo propusta i da i dalje preduzimaju određene mere i radnje u odnosu na krivična dela koja su počinjena.

  Tagovi:
  izbori, Nikšić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga