07:50 17 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  316028
  Pratite nas

  Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je da ne želi da bude ničiji pion. On je istakao da želi najbolje odnose sa Srbijom.

  Krivokapić je rekao da trenutno nema dobre odnose sa Srbijom „zato što ne postoji nikakva saradnja sa Vladom (Srbije)“.

  Prema njegovim rečima, kad je premijerka Srbije Ana Brnabić donela vakcine u Podgoricu, on ju je dočekao i zagrlio „kao najrođeniju“, misleći da je to početak „otopljavanja odnosa“ ali od tada se ništa nije desilo, izjavio je Krivokapić u intervjuu za Novu.

  „Međutim, kako stvari posmatram i politički u poslednje vreme, mislim da je to iščekivanje izbora u Nikšiću. Ono što je sigurno, ova vlada želi najbolje odnose sa Srbijom, ali ja ne mogu da budem ničiji pion, jer nemam niti šefa niti obaveze prema bilo kome“, rekao je Krivokapić Za „Nova S“.

  Dodao je da bi trebalo zajednički interes staviti „kao meru dobrote naših odnosa“ i pronaći najbolje rešenje za sva otvorena pitanja i ocenio da „Politika iz Beograda ne utiče na Crnu Goru“.

  „Ja bih bio pogrešno protumačen kad bih osnovao neku fondaciju ili imao neku političku partiju koju podržavam u Srbiji. To bi bilo dočekano na nož. Alo ovde je jasno, svima koji to žele da vide, da ovde postoji određena grupacija koja je direktno vezana za Beograd, a ja toj grupaciji ne pripadam“, rekao je Krivokapić.

  Pročitajte još:

   

  Tagovi:
  Crna Gora, odnosi, Zdravko Krivokapić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga