01:18 11 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  2780
  Pratite nas

  Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković poručio je, u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, da Srbija pridaje izuzetan značaj strateškom partnerstvu s Rusijom i unapređenju sveukupnih odnosa, ukazujući na to da je ta zemlja i jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije.

  Selaković je istakao da je Srbija čvrsto opredeljena za dalji razvoj političkih odnosa sa Rusijom na temeljima tradicionalnog prijateljstva i bliskosti dva naroda, strateškog partnerstva i spremnosti za produbljivanje saradnje u svim oblastima.

  On je izrazio zadovoljstvo postojećim intenzitetom i kontinuitetom susreta na visokom i najvišem nivou, izrazivši očekivanje da će se u skorije vreme realizovati poseta predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Srbiji.

  U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova se dodaje da je bilo reči i o predstojećoj poseti Selakovića Ruskoj Federaciji.

  Posebnu zahvalnost šef srpske diplomatije izrazio je na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i naporima naše strane da se pitanje Kosova i Metohije reši mirnim i diplomatskim sredstvima, posredstvom dijaloga.

  Na sastanku je naglašena važnost permanentne obostrane podrške u međunarodnim organizacijama.

  Selaković je posebno podvukao zahvalnost Ruskoj Federaciji naporima koje je uložila da ruska vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) bude dostupna i građanima Srbije, kako na bazi isporuka iz Rusije, tako i na osnovu postignutih dogovora o budućoj zajedničkoj proizvodnji vakcine u Srbiji.

  Tagovi:
  Aleksandar Bocan-Harčenko, Nikola Selaković, Srbija, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga