20:46 18 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 484
  Pratite nas

  Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin položio je danas u Ulici kneza Miloša u Beogradu venac na spomen-ploču pripadnicima MUP-a koji su poginuli tokom NATO agresije 1999. godine i poručio da Srbija nikada neće zaboraviti taj zločin i prestati da traži pravdu.

  "NATO agresija na Saveznu Republiku Jugoslaviju poslednji je veliki nekažnjeni zločin u 20. veku“, rekao je Vulin tom prilikom, saopšteno je iz MUP-a.

  On je podsetio da je 20. vek, u kojem je, kako je rekao, srpski narod krvario za ideale bratstva i slobode i doneo slobodu mnogim drugim narodima, završen tako što su Srbiju nekadašnji saveznici iz dva svetska rata, zajedno sa zajedničkim neprijateljima iz ta dva rata, sramno bombardovali, raskomadali njenu teritoriju i pobili njenu decu.

  "Nijedan vojnik, nijedan policajac nije zaslužio da umre. Svaka smrt čoveka koji je branio svoju zemlju je zločin. Zato tako licemerno zvuči kada nam stignu poluizvinjenja u kojima se kaže da žale zbog toga što su ubijali našu decu“, rekao je Vulin, preneo je Tanjug.

  Istakao je da su i policajci i vojnici koji su stradali tokom agresije bili "naša deca" i da nisu zaslužili da svoju decu ostave kao siročad.

  "Nikada nećemo zaboraviti. Nikada nećemo prestati da tražimo pravdu. Nikada nećemo prestati da tražimo imena onih koji su ubili Milicu Rakić i nikada nećemo prestati da tražimo da se ovo nikada i nikome ne ponovi“, poručio je ministar Vulin.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga