13:20 09 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1336
  Pratite nas

  Ministri zdravlja Srbije i Crne Gore Zlatibor Lončar i Jelena Borovinić Bojović razgovorali su danas u Beogradu o aktuelnoj epidemiloškoj situaciji u dve države i poručili da će nastaviti saradnju kako bi se građanima olakšala situacija u uslovima pandemije korona virusa. Ovo je prva poseta zvaničnika nove crnogorske vlade Srbiji.

  Lončar je novinarima rekao da je sastanku analizirana situacija u Crnoj Gori i Srbiji i razmotreno šta još može da se učini za građane.

  Kaže da svi u regionu treba da budu na oprezu, jer se ljudi kreću iz jedne zemlje u drugu.

  "Dogovorili smo se da ćemo biti u stalnom kontaktu i da ćemo nastaviti da činimo sve što možemo da pomognemo građanima, da napravimo dobar rezultat", rekao je Lončar.

  Naveo je da Srbija ne može da bude zadovljna dobrim rezultatima vakcinacije, ako ta situacija nije zadovoljavajuća i u regionu.

  "Za sada delimično uspevamo u tome, kada će biti kraj (pandemije) to niko ne zna. Korona nas stalno iznenadi i pokaže da nismo dovoljno naučili o njoj", rekao je Lončar.

  Naglasio je da je ne treba zaboraviti ni pacijente koji nisu zaraženi korona virusom a za koje kaže da sada trpe zbog prebukiranosti bolnica kovid pozitvnim pacijentima i dodao da i o njima treba voditi računa.

  Borovinić Bojović je novinarima rekla da je sastanak sa ministrom zdravlja Srbije bio konstruktivan, da su razmenili iskustva i mišljenja u vezi sa procesom vakcinacije, a da se razgovoralo i o budućoj saradnji.

  "Saglasili smo se da naši odnosi treba u budućnosti da budu još bliži, da budu onakvi kakvi bi trebalo da budu, bratski i prijateljski odnosi dve zemlje", rekla je ministarka.

  Posebno je zahvalila ministru Lončaru, Vladi Srbije i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji su još jednom pokazali spremnost da u ovako teškom trenutku Srbija donira vakcine "Sputnjik Ve" koje su stigle u Crnu Goru i kojima je započela vakcinacija u Crnoj Gori.

  Navela je da će Crna Gora učiniti sve da se obezbede dobri zdravstveni uslovi za dolazak građana Srbije tokom predstojeće turističke sezone u Crnoj Gori, preneo je Tanjug.

  Tagovi:
  vakcine, Sputnjik V, vakcina, virus korona, Srbija, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga