10:29 17 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  104208
  Pratite nas

  Kosovske bezbednosne snage izgradiće bazu na jednom od najviših brda u severnom regionu Kosova i Metohije sa kog se, kao na dlanu, vide sve četiri opštine na severu sa većinskim srpskim stanovništvom i desetine sela, prenosi Reporteri.

  Kako navodi prištinski portal, zemljište na planinskom vrhu Crnuša, koji je visok 1.010 metara i sa kog se kao na dlanu mogu videti gradovi Vučitrn, Severna Mitrovica, Zvečan i deo Zubinog Potoka, kao i desetine sela, danas će biti dodeljeno KBS-u odlukom Skupštine opštine Južna Mitrovica.

  Tamo će biti izgrađen veliki vojni kamp ​​u kome će biti stacionirane i jedinice američke vojske i drugih zemalja koje su deo NATO, dodaje se u tekstu.

  Dodeljivanje zemljišta na brdu Crnuša za vojnu bazu potvrdio je gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri, koji je ovu tačku obrazložio na današnjoj sednici Skupštine opštine, uz obrazloženje da je od strateške važnosti za odbranu Kosova. 

  Pozitivno mišljenje za dodeljivanje zemljišta za izgradnju vojne baze, pre dva dana je dao i opštinski Odbor za politiku i finansije.

  "Odbor za politiku i finansije doneo je nacrt odluke o dodeljivanju nepokretne imovine opštine na korišćenje Ministarstvu odbrane za potrebe KBS koja će ovog petka biti podneta na konačno odobrenje Skupštini opštine Mitrovica. Ovo opštinsko zemljište u selu Crnuša koristiće KBS za izgradnju vojne baze na parceli od 191 hektara", rekao je Bahtiri, prenosi Kosovo onlajn.

  Tagovi:
  Kosovske bezbednosne snage, Kosovo i Metohija, Kosovo
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga