20:52 18 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  211247
  Pratite nas

  Građevinska operativa u Srbiji je angažovna kao nikada do sada, ali nema dovoljno radnika pa moramo da uvozimo radnu snagu iz okruženja, rekao je danas prilikom obilaska radova na mostu preko Save kod Šapca predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  "Nikada građevinska industrija nije bila ovako angažovana, ali nemamo dovoljno radnika i zato kada obilazite gradilišta primetićete radnike iz BiH, iz Makedonije, Turske. U Beogradu je prosečna plata 700 evra i niko neće da radi na građevini, ali mi moramo da gradimo zemlju, rekao je Vučić.

  On je naglasio da je izuzetno važno to što je Azvirt pristao da skrati rok izgradnje autoputa Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac - Loznica za godinu i tri meseca, jer će to da spase živote ljudi.

  "Time čuvamo živote ljudi. Znate li koliko dugo nismo imali ni jedan udes na putu od Čačka do Ljiga", rekao je Vučić.

  Dodaje da je benefit i to što će investitotri tako lakše da se odluče za ulaganja u Šapcu, Loznici i Rumi i najavljuje da postoji još jedna kompanija zainteresovana da u Šapcu ulaže, ali nije otkrio njeno ime.

  Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić je rekao da je za prvih devet kilometar puta od Hrtkovaca do novog mosta na Savi završena eksproprijacija i da je danas dobijena dozvola za gradnju, prenosi Tanjug.

  Naveo je da će naredne nedelje početi radovi na toj deonici autoputa.

  Tagovi:
  građevina, radna snaga, Aleksandar Vučić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga