22:23 12 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  13425
  Pratite nas

  Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković ocenila je danas da Rezolucija Evropskog parlamenta (EP) o Srbiji „deluje neusaglašeno sa činjeničnim stanjem u zemlji“.

  „Srbija vrlo savesno i konstruktivno pristupa putu ka Evropskoj uniji i zato iznenađuje usvojena Rezolucija EP koja sadrži oštre ocene donete na osnovu izveštaja izvestioca za Evropski parlament za Srbiju Vladimira Bilčika. Izveštaj EP u kome se od Republike Srbije traže „ubedljivi rezultati“ pogotovo u oblastima pravosuđa, slobode izražavanja i borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala deluje neusaglašeno sa činjeničnim stanjem u našoj zemlji“, navela je Gojkovićeva u saopštenju za javnost.

  Ona je posebno ukazala na oblast zbog koje se Srbiji upućuju kritike, a vezana je za medije, i odbacila ih kao neosnovane.

  „Napadi na novinare su neprihvatljivi, a to dokazujemo i konkretnim delovanjem i ostvarenim rezultatima ne samo Ministarstva kulture i informisanja nego i cele Vlade koji se ogledaju u brojnim aktivnostima na unapređenju ne samo medijske scene nego i dijaloga na njoj“, istakla je ministarka.

  Ona je navela da posvećenost Srbije unapređenju medijskih sloboda i slobodi izražavanja u skladu sa vrednostima koje zastupa EU potvrđuju akcioni plan za Medijsku strategiju, formiranje Radne grupe za implementaciju tog Akcionog plana i Medijske strategije, kao i formiranje Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara.

  „Bez obzira čime je motivisan ovakav ton poruke evropskih parlamentaraca, Srbija ostaje dosledna izgrađivanju demokratskog društva, a samim tim i svom evropskom putu“, zaključila je Maja Gojković, preneo je Tanjug.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga