11:40 17 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 1125
  Pratite nas

  Vlada Srbije je obezbedila sredstva za digitalne učionice i do kraja godine biće ih više od 30.000, izjavio je prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić učestvujući u radu onlajn konferencije Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (Unesko).

  Konferencija je bila posvećena obrazovanju u doba korone, a Ružić je predstavljajući kakva je bila situacija u Srbiji naveo da je obezbeđen isti kvalitet obrazovanja za sve đake zahvaljujući pre svega rezultatima postignutim u digitalizaciji pre krize izazvane kovidom.

  "Naša je obaveza da dalje razvijamo digitalno obrazovanje i promovišemo nove organizacione, tehnološke i pedagoške pristupe i mogućnosti u obrazovanju", rekao je Ružić i dodao da pažnja treba da bude na tome kako strateški ugraditi digitalne tehnologije u obrazovne prakse.

  Prema njegovim rečima, poboljšanje strateškog i regulatornog okvira za razvoj digitalnog obrazovanja, osnaživanje nastavnika u korišćenju digitalnih tehnologija, podsticanje saradnje i razmene dobre prakse, biće među dugoročnim planovima naše zemlje u ovoj oblasti, preneo je Tanjug.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga