11:02 17 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1149
  Pratite nas

  Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nije tačna vest koju su preneli pojedini mediji da je odlučeno da građani Srbije, pri povratku iz Crne Gore, Albanije, Bugarske, BiH, Severne Makedonije i Mađarske, moraju da imaju PCR test i naglasila da nije menjan režim ulaska u Srbiju.

  "Nije tačna vest, ne znam kako je izvučena vest, ali nismo menjali režim ulaska u Srbiju, tako da naši ljudi uvek mogu da se vrate u svoju zemlju, naši državljani. Oni koji su vakcinisani, odnosno revakcinisani, mogu da uđu bez potvrde o negativnim PCT testu, dakle samo sa potvrdom o revakcinaciji", rekla je Brnabićeva za TV Prva.

  Kada je u pitanju "Astra zeneka" dovoljna je jedna doza, ne i revakcinacija.

  Ona je dodala da ju je začudila vest jer, kako je podvukla, nije menjan režim ulaska u Srbiju.

  Kako je navela, negativan PCR za ulazak u Srbiju nije potreban državljanima zemalja "Mini šengena" tj. Severne Makedonije i Albanije, kao i građanima Mađarske i Bugarske, kojima je ta mera ukinuta zbog reciprociteta.

  "Odnosno jer postoji veliki broj građana koji cirkulišu preko granice i kako bi im olakšali poslovanje i život", rekla je Brnabićeva i istakla da se na državljane ovih zemalja ne primenjuje ni mera izolacije, preneo je Tanjug.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga