23:55 13 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  456198
  Pratite nas

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da ono što je viđeno na današnjem ekološkom protestu u Beogradu, predstavlja najstrašnije kršenje mera.

  "Videli smo masovna okupljanja ljudi gde je većina bila bez maski a distanca se nije držala", rekla je ona za RTS.

  Ocenila je kao najtužnije i najlicemernije to što je na skupu govorio i predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić i okupljenima rekao da imaju podršku lekara i da je on zadovoljan što se okupio veliki broj ljudi.

  "Sigurna sam da lekari ne bi mogli da podrže takvo masovno okupljanje u situaciji kada imamo blizu 8.000 hospitalizovanih i više od 3.000 zaraženih dnevno", rekla je Brnabićeva.

  Navela je da je na skupu bio i prof. dr Zoran Radovanović, koji kao i Rade Panić kritikuje vlast da njene mere nisu dovoljno oštre, a sada su i sami na skupu na kome se krše mere.

  "To mi je nejasno i licemerno je. Napadali su skup kod spomenika Stefanu Nemanji na kome je bilo 200-300 ljudi, a ovo im je u redu gde je bilo mnogo više okupljenih", rekla je Brnabićeva i ocenila da se izjavama poput one da masovno okupljanje ima podršku lekara, šalje pogrešna poruka.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga