04:47 15 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 1552
  Pratite nas

  Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i predsednik Odbora za međunarodne poslove Državne dume Federalne skupštine Rusije Leonid Slucki istakli su danas u razgovoru tradicionalno prijateljstvo i partnerstvo dve države i naroda, kao i obostranu spremnost za produbljivanje saradnje u svim oblastima.

  Selaković je svog sagovornika informisao o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

  Posebno je zahvalio na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i na pomoći koju Rusija pruža u UN i drugim međunarodnim organizacijama poziciji Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

  Slucki je šefu srpske diplomatije preneo da po pitanju KiM sve stranke u ruskoj Dumi imaju jedinstven stav, protive se nezavisnosti tzv. Kosova.

  Selaković je izrazio zadovoljstvo postojećim intenzitetom i kontinuitetom susreta na visokom i najvišem nivou i rekao da očekuje nastavak ovog pozitivnog trenda.

  On je podvukao značaj strateškog partnerstva Srbije i Rusije, kao i činjenicu da je Rusija jedan od najznačajnijih ekonomskih i energetskih partnera Srbije.

  Šef srpske diplomatije konstatovao je da je parlamentarna saradnja dve zemlje veoma uspešna uz visok intenzitet međusobnih susreta, što pokazuje i broj održanih sednica Komisije za saradnju Narodne skupštine Srbije i Državne dume u poslednjih nekoliko godina, ali i brojni kontakti sa predstavnicima Saveta Federacije.

  Susretom sa Sluckim, Selaković je započeo posetu Moskvi, gde će sutra razgovarati sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovim.

  Pročitajte još: 

  Tagovi:
  poseta, Rusija, Nikola Selaković
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga