01:10 14 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  Piše
  2411
  Pratite nas

  Crnogorska policija je dodelila obezbeđenje Bogosloviji Sv. Petra Cetinjskog nakon incidenta koji se desio ispred zgrade Bogoslovije i pisma koje je Ministarstvu unutrašnjih poslova tim povodom poslao rektor ove institucije Gojko Perović.

  Perović je kratko rekao za Sputnjik da je situacija je sada mirna kao i da je policija odreagovala na jutrošnji incident, što saopštenjima, što delima.

  „Istraga je u toku, tako da sad treba da sačekamo da vidimo kako će proći ovaj dan i noć“, kratko je prokomentarisao Perović.

  Perović je potvrdio da je Bogoslovija dobila obezbeđenje policije i izrazio nadu da će sve biti u redu. 

  Podsetimo, Perović se obratio policiji pošto je grupa huligana nasrnula na zgradu, psovala i pretila.

  Rektor Bogoslovije Sv. Petra Cetinjskog Gojko Perović je posle ovoga uputio dopis MUP-u Crne Gore kako bi građane pozvali na smirivanje tenzija i zatražio zaštitu za Bogosloviju i učenike jer su huligani pretili da će se ponovo vratiti.

  „Pomenuti nasilnici su pretili đacima, vređali ih na nacionalnoj i verskoj osnovi, fizički nasrtali i oštetili vrata i prozore na zgradi, a potom dovukli kontejnere koji su se nalazili preko puta ulice i zapalili u njima vatru. Zatim su se udaljili u pravcu hotela „Grand“ i centra grada uz povike da će ponovo doći narednih noći. Svi detalji ovog slučaja prijavljeni su cetinjskoj policiji ujutro oko 10:20 časova, a zapisnik te prijave Vam dostavljamo u prilogu ovog dopisa“, piše u saopštenju Perovića.

  Tagovi:
  Gojko Perović, napad, Bogoslovija, Cetinje, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga