05:47 14 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1191
  Pratite nas

  Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, a povodom tvrdnji Marinike Tepić da je predsednik Skupštine opštine Jagodine i lider Jedinsteve Srbije Dragan Marković Palma odgovoran za podvođenje žena i devojaka, policija u narednom periodu treba da ispita sve pomenute osobe u tom slučaju.

  Pored Markovića, policija treba da obavi razgovore sa svim licima koja su pomenuta u vezi sa spornim događanjima, kao i da pribavi, ukoliko postoje, druge dokaze, pa da podnese izveštaj tužilaštvu. 

  Jedan od aktera afere koji je pomenut je i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, pa mediji spekulišu da će i on ići na razgovor sa policijom.

  "Nakon što obavi sve te radnje i dostavi nam izveštaj, biće odlučeno da li ima mesta pokretanju krivičnog postupka", precizirao je za Tanjug Viši javni tužilac u Jagodini Branislav Vučković.

  On kaže da je u toku faza prikupljanja obaveštenja i da za sada nema krivične prijave u ovom slučaju, jer je, kako je naveo, predmet formiran na osnovu navoda u medijima.

  Pre nekoliko dana iznete su tvrdnje o podvođenju devojaka i žena u Jagodini na račun Markovića, ali i drugih osoba.

  Povodom spekulacija da bi ovaj postupak trebalo da se izmesti iz Jagodine, zbog funkcije i uticaja koje Marković ima u tom gradu, tužilac kaže da će o tome odlučiti njegovi nadređeni. 

  "Za sada za to nema zakonskih osnova, ali o tome ne odlučujem ja već moji nadređeni. Videćemo šta će biti", rekao je Vučković.

  Tužilaštvo je pre dva dana formiralo povodom tvrdnji Tepićeve, kao i zahteva za utvrđivanje svih okolnosti u vezi sa navodima sa te konferencije, koji je tužilaštvo podneo Marković.

  Marković je odbacio sve optužbe kao lažne.

  Tagovi:
  Tužilaštvo, Dragan Marković Palma
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga