06:35 14 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 270
  Pratite nas

  Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Republika Srpska stabilna, ali da je nestabilna BiH, te da bi bilo daleko lakše da se živi u okruženju gde se može osetiti stabilnost na nekom širem terenu.

  Cvijanovićeva je rekla da BiH u kojoj niko nikome nije neprijatelj, u kojoj se nikome ne oduzimaju prava i u kojoj slušaš sagovornika šta govori jeste BiH u kojoj se može kretati i napredovati.

  "U ovakvoj državi se to ne može, ako imate takvu ostrašćenost i ako postoji oni kojima u glavi stanuje rat. Nema iskrenih odnosa, razumevanja, želje da se prevaziđu određeni problemi, da se iz prošlosti izvuku pouke i vidimo kako pragmatično možemo da organizujemo budućnost. Ne govorim o budućnosti punoj ljubavi, ali moramo biti praktični i pragmatični i koristiti sve ono što imamo da bi dva entiteta živela u miru, da bi funkcionisali i koristili moguće pogodnosti koje se nalaze na nivou BiH. To je moja vizija suživota. A vizija u kojoj vas neko maltretira, mrcvari, ne da vam da živite, da se finansijski oporavite, politički da delujete stabilno... ne priznajem takvo okruženje, zato što je to opterećenje, a ne olakšanje", naglasila je Cvijanovićeva.

  Ona je za Televiziju Prijedor rekla da se o tome mora otvoreno pričati, iako je svesna da sa druge strane nema sagovornika, zato što su navikli da uvek naprave galamu, oslone na rame nekog stranca i traže da neko brani one vrednosti koje ne stanuju u BiH.

  "Republika Srpska ide napred i to nervira mnoge. Ne smemo zaustavljati razvoj Republike Srpske", poručila je predsednica Srpske.

  Ona je navela da ne vidi nikakav napredak BiH. 

  Milorad Dodik i Aleksandar Vučić
  © Tanjug / STRAHINJA ACIMOVIC

  "Mi imamo visokog predstavnika koji kaže da je Republika Srpska opterećenje za BiH. To je bezobrazluk. Sprega političkog Sarajeva i međunarodne zajednice je takva da brani neki suverenitet i teritorijalni integritet", rekla je Cvijanovićeva, upitavši "kakav suverenitet mi branimo u zemlju u kojoj visoki predstavnik može da radi to što radi"?

  Ona je dodala da država pokazuje svoj suverenitet i integritet i to da nešto dobro radi onda kada sve drži u svojim rukama, prenosi RTRS.

  Tagovi:
  Bosna i Hercegovina, Republika Srpska, Željka Cvijanović
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga