02:21 12 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1576
  Pratite nas

  Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu odlučilo je danas da za postupanje u predmetu povodom navoda Marinike Tepić protiv Dragana Markovća Palme ovlasti Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

  Tužilaštvo je ovu odluku donelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

  U saopštenju Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu koje je dostavljeno Tanjugu, precizira se da je to tužilaštvo "po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, u predmetu tog tužilaštva koji je formiran u vezi saopštenja potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić sa konferencije za štampu od 19. aprila danas, iz stvarnih razloga, donelo odluku o supstituciji kojom je ovlastilo Više javno tužilaštvo u Kraljevu da postupa u tom predmetu".

  Supstitucija nadležnosti podrazumeva izmeštanje nadležnosti i to znači da će ovaj predmet, koji je pokrenut u Jagodini, nastaviti da vodi tužilaštvo u Kraljevu.

  Tepić je predsednika Skupštine opštine Jagodine i lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palmu označila kao odgovornog za podvođenje žena i devojaka u Jagodini. 

  Više javno tužilaštov u Jagodini je već naložilo policiji da prikupi infomacije i obaveštenja o navodima Tepićeve i da ispita sve pomenute osobe u tom slučaju.

  Tepićeva je naime pre nekoliko dana na konferenciji za novinare iznela tvrdnje za podvođenje devojaka i žena u Jagodini na račun Markovića, ali i drugih osoba.

  Marković je inače odbacio sve optužbe, kao lažne.

  Tagovi:
  Dragan Marković Palma
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga