23:14 18 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  515852
  Pratite nas

  Lider SNS Aleksandar Vučić preneo je novinarima da je danas podneo predlog Predsedništvu SNS, koji je jednoglasno prihvaćen, da se formira radna grupa koja će krenuti u razgovore sa SPAS Aleksandra Šapića oko ujedinjavanja u jednu političku stranku.

  "Mi ćemo uputiti sutra poziv Šapiću na razgovore i prisustvovaću lično tom sastanku i verujem da u narednih mesec dana možemo da dođemo do ujedinjenja u jednu političku opciju", rekao je Vučić.

  Kaže da ne želi da se dobija medijski prostor tako što će da budu podeljeni na 500 grupa, već da odgovornim pristupom pokušaju da ljudima pokažu snagu, a ne šareniš i bućukuriš.

  "To je za nas važno i tu prilazimo iskreno i punog srca, verujemo da time širimo front slobodarske i nezavisne i suverene Srbije. Širimo front snaga koje su raspoložene za nastavak velikih i ozbiljnih promena u našem društvu koje mogu da pobede za budućnost Srbije i koje mogu da nastave onakav rast i prosperitet i politiku vakcina i oko novih puteva pruga i svega drugog", rekao je Vučić.

  O situaciju na Kosovu i Metohiji, ekonomiji, vakcinaciji

  Takođe, kazao je da su danas razgovarali i o drugim temama i zakazali sednicu GO SNS, gde će govoriti o novim kadrovskim rešenjima i na kojoj će biti zakazana skupština stranke koja će se održati u oktobru.

  Razgovaralo se o svemu na šta SNS može da utiče kao najjača politička partija na političkoj sceni, rekao je Vučić.

  On je najavio da će već od petka krenuti na teren, među građane, po selima, kako bi se povećao broj vakcinisanih.

  "Ja sam kao predsednik ponudio, i to je prihvaćeno, idem ja, a zatim će i Ana Brnabić ići, na teren po selima, da pozivamo ljude da ubrzamo vakcinaciju", rekao je Vučić.

  On je dodao da je po pitanju broja vakcinisanih danas nešto bolje nego juče.

  "Verujem da će svaki dan biti bolje, jer je to uslov za ekonomski oporavak, da firme rade i da stopom rasta možemo da se takmičimo sa najsnažnijima", rekao je Vučić.

  Preneo je i da je bilo reči o predstojećem dijalogu u Briselu, čiji se, kaže, nastavak očekuje sredinom ili krajem juna.

  "Upoznao sam članove sa svim kroz šta smo prošli. Biće važnih sastanaka u narednom periodu, na neke će ići premijerka, na neke ja, da predstavimo zemlju na najbolji način", rekao je Vučić.

  Dodao je i da će se uskoro sastati u Briselu sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga