03:05 14 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 837
  Pratite nas

  Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić sastao se sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić na marginama Delfi ekonomskog foruma, koji se održava u Atini.

  Premijer Krivokapić upoznao je sagovornicu sa dinamikom pregovaračkog procesa Crne Gore i izrazio uverenje da će do kraja mandata Vlade, Crna Gora biti spremna za članstvo.

  Na sastanku je ocenjeno da Crna Gora i Srbija moraju snažnije sarađivati na planu realizacije evropske agende, jer je interes građana da obe zemlje najskorije postanu punopravne članice EU.

  Sagovornici su razmenili mišljenje o procesu imunizacije stanovništva i konstatovali da se isti odvija zadovoljavajućom dinamikom. Premijer Krivokapić je još jednom izrazio zahvalnost Vladi Srbije na podršci u procesu nabavke vakcina.

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je zadovoljstvo susretom sa predsednikom Vlade Crne Gore, poručivši da Srbija želi najbolje odnose sa Crnom Gorom.

  „Lično ću se zauzeti da krenemo novim putem u cilju učvršćivanja odnosa“, kazala je Brnabićeva.

  Zajednički je konstatovano da su infrastrukturni projekti, ključni za još snažnije ekonomsko povezivanje dve zemlje, te iskazana opredeljenost da se na tom planu intenzivnije sarađuje u narednom periodu, prenosi „In4s“.

  Tagovi:
  Ana Brnabić, Zdravko Krivokapić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga