04:58 21 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  810133
  Pratite nas

  Jedna od dve najveće sile traži povlačenje KFOR-a, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  Vučić je to rekao gostujući na TV Prva, a na pitanje novinarke da li je u pitanju Amerika, nije želeo da odgovori. On nije hteo da navede ime te sile, ali je rekao da je zastrašujuće ozbiljna i da se nada se to neće dogoditi.

  Dodao je i da je taj obaveštajni podatak objavio kako se povlačenje KFOR-a ne bi dogodilo.

  „Ukoliko se KFOR povuče, to je kraj svega. To bi značilo da Albanci stoje na granici i tu više nema nikakvih prava za Srbe i to je suprotno Rezoluciji 1244, ali Srbija neće dozvoliti da je neko zgazi i otme Kosovo“, rekao je Vučić.

  Rekao je da traže da ostane Bondstil, a da se povuku Kfor i Unmik, a druga mogućnost je da se ukine i Bondstil.

  „Naše je da čuvamo mir i stabilnost i idemo napred“, poručio je Vučić i dodao da hoće da bude predsednik koji je obezbedio 10 godina mira, najviše rasta, i da se nijednoj majci ne vrati dete u kovčegu.

  Ponovio je da u ponedeljak ide na razgovor sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom da ga moli da spreči ove namere, ali je najavio da će razgovarati i sa „ruskim i sa kineskim prijateljima“ da im kaže šta neki traže i žele.

  „Oni znaju da Srbija nije ona iz 1998. i nije slaba i jadna kao 2008. Petostruko je snažnija nego 2008. kada su proglasili nezavisnost. Snažnija je vojno i u svakom smislu, ali nama nije potreban sukob, već mir i stabilnost“, rekao je Vučić.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Aleksandar Vučić, Kfor
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga