11:20 16 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  111123
  Pratite nas

  Pokret „Dveri“ organizovao je danas šetnju povodom Međunarodnog dana porodice, a lider pokreta Boško Obradović rekao je da se ovim skupom slave porodični ljudi, brak, deca, rađanje.

  Porodičnu šetnju „Dveri“ organizuju već 12 godina, a kažu da im se ove godine pridružilo više od 15 različitih udruženja, preneo je Tanjug.

  Na skupu, koji je počeo ispred Skupštine Srbije, Boško Obradović je rekao da je to slika kako oni zamišljaju Srbiju, te poručio da kada se „Dveri“ budu pitale, porodica će biti na prvom mestu u društvu, jer smatraju da je porodična politika najbolja politika za 21. vek.

  Obradović je rekao da je ovo trenutak da progovore u ime svih porodica koje su danas ugrožene ekonomski, socijalno, ekološki i na svaki drugi način i da su se okupili da bi ih zaštitili.

  On je izneo i zahteve „Dveri“ da se 15. maj proglasi za državni praznik i neradni dan, kao i da Skupština iz procedure povuče, kako je rekao, tri „antiustavna“ zakonska predloga - o rodnoj ravnopravnosti, istopolnim zajednicama i o zabrani diskriminacije.

  Obradović je izrazio uverenje i da je ovo dan početka buđenja patriotske, nacionalne, domaćinske, porodične i hrišćanske Srbije.

  Na skupu su se videle stranačke zastave, a učesnici šetnje najavili su da će nakon programa ispred Skupštine Srbije, prošetati centralnim gradskim ulicama do Kalemegdana.

  Tagovi:
  Dveri, Boško Obradović
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga