20:31 16 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  Piše
  0 411
  Pratite nas

  Željko Samardžija, ambasador Bosne i Hercegovine u Rusiji, predao je danas u Kremlju akreditivno pismo predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu i time zvanično stupio na dužnost.

  Putin je tom prilikom naglasio da se važno mesto u ruskoj politici na Balkanu daje razvoju odnosa sa Bosnom i Hercegovinom i istakao je da se Rusija zalaže za striktno poštovanje dejtonskih principa, poštujući suverenitet i teritorijalni integritet BiH.

  „Cilj nam je da aktivno doprinesemo daljem jačanju bilateralnih odnosa kontakata u trgovinskoj, ekonomskoj, kulturnoj i humanitarnoj sferi. Kao država-garant mirovnog sporazuma zaključenog pre 25 godina, Rusija se zalaže za striktno poštovanje dejtonskih principa, poštujući suverenitet i teritorijalni integritet vaše zemlje“, rekao je Putin obraćajući se novom ambasadoru.

  Prema rečima predsednika, ovo je neophodan uslov za izgradnju moderne i demokratske Bosne i Hercegovine.

   Ambasador Bosne i Hercegovine u Rusiji Željko Samardžija
  © Foto : Sputnjiku ustupio Željko Samardžija
  Ambasador Bosne i Hercegovine u Rusiji Željko Samardžija
  Predsednik Rusije primio je danas akreditivna pisma 23 ambasadora u Moskvi i naglasio je da ambasadori u svojim aktivnostima mogu u potpunosti računati na pomoć ruskih vlasti, njenih ministarstva, resora i društvenih organizacija, kao i na blagonaklon stav i iskren interes za sprovođenje zajedničkih projekata i inicijativa od strane poslovnih i političkih krugova.

  Putin je takođe naglasio da je Rusija otvorena za obostrano korisno partnerstvo i da je spremna da radi sa svim državama bez izuzetka na principima jednakosti i uvažavanja međusobnih interesa, nemešanja u unutrašnje stvari.

  Putin je naveo da je epidemiološka situacija i dalje teška, te da se zbog toga događaj u Kremlju održava uz određena protokolarna ograničenja i promene.

  Tagovi:
  Željko Samardžija, Vladimir Putin, Rusija, Moskva, Bosna i Hercegovina, ambasador
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga