06:33 19 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  313334
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je odluka o samostalnosti bila pravo Crnogoraca, navodeći da bi voleo da je ona bila drugačija.

  "Da li bih voleo da je odluka bila drugačija, voleo bih. Poštujemo nezavisnost Crne Gore i volju građana... To govori o višedecenijskoj poltiici protiv zajednice zajedničke države.... Nikada se nećemo odrećipodrške našem narodu u Crnoj Gori, poštujući nezavisnost te zemlje. Kada uporedite položaj Albanaca u Crnoj Gori sa položajem Srba, sve će vam biti jasno", kazao je Vučić, komentarišući izjavu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića povodom 15 godina nezavisnosti te zemlje.

  On je kazao da Crna Gora danas ima nezavisnu državu i da im želi sve najbolje, prenosi B92.

  "Ne moraju da izmišljaju neprijatelje tamo gde ih nema", rekao je on i poručio Podgorici da se drugačije ponaša prema srpskom narodu.

  "Nas zanima da imamo najbliže odnose, ali i da pružamo podršku našem narodu. Ništa ne radimo protiv Ustava Crne Gore", kazao je on.

  Podsetimo, Đukanović je izjavio da smatra da je Dan nezavisnosti pre 15 godina bio najlepši početak savremene građanske Crne Gore.

  U autorskom tekstu sa podgorički portal CdM, Đukanović piše da je to „slučaj bez presedana, ne samo u crnogorskoj, nego i u istoriji balkanskih naroda“.

  „Time je ispravljena jedna velika istorijska nepravda, i trasiran naš evropski i evroatlantski put...“, naveo je, između ostalog, Đukanović.

  Sve o obelećavanju Dana nezavisnosti pratite OVDE.

  Tagovi:
  nezavisnost, Crna Gora, Vučić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga