03:48 23 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  11530
  Pratite nas

  Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, sumirajući zvaničnu posetu Sloveniji, izjavio je danas da je imao odličan razgovor sa slovenačkim kolegom Anžeom Logarom i veoma upečatljiv sastanak sa predsednikom Borutom Pahorom, izrazivši zadovoljstvo što je prvi srpski zvaničnik koji je posetio Srbe u Beloj Krajini.

  Selaković je istakao da je jedna od najvažnijih vesti, koja će goditi i Ljubljani i Beogradu, kao i drugim turističkim mestima dve zemlje, dogovor o priznavanju sertifikata o vakcinaciji, odnosno, praktično o slobodi kretanja onih koji su imunizovani.

  Naveo je da će srpsko i slovenačko Ministarstvo veoma brzo precizirati datum od kojeg će taj dogovor stupiti na snagu.

  „Srbija takve dogovore već ima sa Mađarskom, Turskom, Grčkom. Dobio sam vest da će isti slučaj biti i sa Kiprom, ali treba da sačekamo da vidimo kada će to biti uobličeno“, rekao je Selaković novinarima.

  Šef srpske diplomatije je naglasio da je to priznanje uspešnoj politici vakcinacije i borbi protiv pandemije u Srbiji.

  Selaković je podsetio i da je tokom posete Sloveniji obišao Srbe u Beloj Krajini, kao prvi srpski zvaničnik koji je tamo došao.

  „Imao sam i pozive iz Beograda, od ljudi koji su mi rekli da prvi put čuju za te naše sunarodnike i da imaju želju da dođu, da ih vide i da vide taj kraj“, rekao je Selaković, prenosi Tanjug.
  Tagovi:
  Slovenija, Nikola Selaković
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga