06:11 23 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  2299
  Pratite nas

  Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović izjavio je da očekuje da će u junu biti u zvaničnoj poseti Beogradu. Govoreći o borbi protiv organizovanog kriminala, rekao je da je spreman da ide i na Mila Đukanovića, dodajući da neće da optužuje ljude bez dokaza.

  On je gostujući na Televiziji A1, rekao da će rado putovati za Beograd.

  "Crna Gora treba da pošalje novog ambasadora u Srbiju", naveo je Abazović i poručio da "moramo pokušati da relaksiramo odnose i svedemo ih na prijateljsku meru".

  Vlada Crne Gore, kaže Abazović, ne želi neprijateljske odnose, naročito ne sa susedima.

  Odbijanje predsednika Mila Đukanovića da potpiše Zakon o državnom tužilaštvu, Abazović je ocenio nespremnošću šefa države da se, kako je rekao, suoči sa pravdom.

  Lično, itiče, daje sve od sebe da se smiri situacija između vlade i parlamentrne većine, odnosno da se ta kohezija ojača.

  “Pokušavam da ličnim kontaktima i prijateljskim odnosima sa ljudima u državnom parlamentu objasnim potrebu veće kohezije. Uloga parlamenta je mnogo poboljšana, ali moramo imati veću odgovornost za ono što radimo. Državni budžet je trebalo usvojiti dosta ranije”, istakao je Abazović.

  Prema njegovim rečima poslanici moraju da razumeju da neke stvari ne mogu da odlažu u beskraj. 

  “Imam osećaj da smo kao rogovi u vreći, a da sam ja vreća. Apel je da budemo odgovorniji u narednom periodu”, poručio je Abazović.

  On je istakao i da ruka pravde može stići do svih, ali da to iziskuje ispunjavanje određenih procedura.

  “Vlada je spremna da ide na ''glavu hobotnice''”, tvrdi Abazović povodom borbe protiv organizovanog kriminala i dodaje da su "pipci te hobotnice dalekosežni, a neki su prekinuti”.

  Spreman je, kaže, da ide i na Mila Đukanovića, ali dodaje da neće da optužuje ljude bez dokaza, preneo je Tanjug.

  Tagovi:
  Crna Gora, Milo Đukanović, Dritan Abazović
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga