11:05 22 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 1749
  Pratite nas

  Na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke u Kombank dvorani u Beogradu jednoglasno je doneta odluka o ujedinjenju te stranke sa SPAS-om Aleksandra Šapića. Ta stranka sada je formalno postala deo SNS.

  Nakon što je Glavni odbor SNS doneo odluku o ujednjinjenju te stranke sa Srpskim patriotskim savezom, predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić ušao je u salu u kojoj zaseda Glavni odbor.

  Šapić se zatim pridružio funkcionerima SNS i seo pored predsednika Aleksandra Vučića, koji je njemu i članovima SPAS-a poželeo dobrodošlicu.

  "Želim vam mnogo uspeha, da pobeđujete i da pobeđujemo i da za Srbiju uradimo mnogo dobrih stvari", poručio je Vučić novim stranačkim kolegama.

  Zatim je pročitao zajedničku deklaraciju SNS i SPAS-a, koji su potpisali Vučić i Šapić.

  SNS i SPAS doneli su zajedničku deklaraciju koja predviđa dalji napredak i razvoj zemlje, mir i stabilnost, suverenitet i teritorijalni integritet Srbije, neutralnost, ekonomski rast, očuvanje nacionalnih interesa i jedinstvo, preneo je Tanjug.

  Na sednici će, kako je najavio i sam predsednik SNS Aleksandar Vučić, biti govora i o planovima i programima, pre svega planu "Srbija 2025". 

  Ministar odbrane Nebojša Stefanović
  © Tanjug / SAVA RADOVANOVIC

  Zatim, na dnevnom redu biće aktuelna politička situacija  i priprema za Skupštinu stranke.

  "Danas imamo dosta posla i važno je da to pokušamo da uradimo na efiksan način", rekao je Vučić.

  Sednici Glavnog odbora prisustvuje 651 član.

  Vučić je ranije rekao da će na Glavnom odboru biti reči i o problemima u stranci, pa se očekuje da će na sednici biti reči i o radu pojedinih ministara, ali i predsednika opština i gradonačelnika.

  Jedan broj odbora SNS izjasnio se za smenu Nebojše Stefanovića sa svih funkcija u državi i stranci, dok se u medijima navodi da su neki odbori izrazili nezadovoljstvo i radom ministara Zlatibora Lončara i Marije Obradović.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga