11:52 18 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 155
  Pratite nas

  Evropska unija negirala je postojanje dokumenta koji se u subotu pojavio u prištinskim medijima, a portparol EU Peter Stano je izjavio da je u pitanju ''falsifikat''.

   

  Stano je za "Kljan Kosova" izjavio da takav dokument nije došao iz Brisela. "Obično ne komentarišemo izveštaje medija u vezi sa navodnim dokumentima EU. U konkretnom slučaju, dokument je potpuni falsifikat i tako nešto EU nikada nije napisala", poručio je Stano.

  U navodnom internom radnom dokumentu Evropske službe za spoljne poslove sačinjenom nakon nedavne večere šefa diplomatije EU Žozepa Borelja sa liderima Zapadnog Balkana u koji je u subotu imao uvid prištinski portal demokracia.com, pored ostalog se navodi da će Borelj pozvati vlasti u Prištini da se uzdrže od bilo kakve provokativne akcije u opštinama na severu pokrajine.

  ''Konkretno, g. Kurtiju će se savetovati da ne preduzima nikakve policijske akcije čiji je cilj prikupljanje računa za struju u severnim opštinama, što bi moglo izazvati dalje tenzije sa lokalnim stanovništvom'', pisalo je pored ostalog u dokumentu u koji je uvid imao prištinski portal.

  Pročitajte još:

   

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga